Technologický postup 

 Zralé ovoce bez příměsí je rozdrceno a čerpadlem dopraveno do příslušné kádě (jablka a hrušky), nebo pěstitelem vysypáno na určené místo.
 Kvašení probíhá samovolně, podle venkovní teploty trvá asi 2 – 4 měsíce. Do kvasu se mohou přidávat kvasinky a enzymy, avšak tyto u nás nepoužíváme. Po zkvašení je kvas vývěvou dopraven k první destilaci do varného kotle o objemu 10 hl. Druhá destilace probíhá v duplikátorovém kotli o oblemu 4 hl. Oba kotle jsou vyrobeny z mědi, jako většina našich nádob a jsou vybaveny deflegmačními talíři, které zvyšují kvalitu výrobku. Lihové páry jsou chlazeny vodou v trubkovém chladiči a jímány v předlohové nádrži. K topení je používána pára, takže nemůže dojít k připálení kvasu při první destilaci.
 Vyrobený destilát protéká cejchovaným měřidlem, které je, jako veškeré zařízení, opatřeno plombami celního úřadu. Stát má tak přesnou kontrolu nad proteklým množstvím a stupňovitostí destilátu. Výrobek je naředěn destilovanou vodou na 50% a poté je připraven v nerezové nádrži na expedici.